افراد کم تحرک در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند
همایش پیاده روی با محوریت دیابت و با عنوان "حال خوب ساختنی است" در حالی برگزار شد که شرکت کنندگان در آن تاکید داشتند افراد کم تحرک بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری دیابت هستند.
به گزارش در لحظه، همایش پیاده روی “حال خوب ساختنی است” صبح جمعه در آمفی تئاتر روباز دریاچه خلیج فارس با حضور شهروندان و پزشکان و با مشارکت اداره کل سلامت شهرداری تهران، وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون ورزش های همگانی وزارت ورزش و جوانان، انجمن دیابت ایران، انجمن دیابت گابریک و دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد.
دکتر علیرضا مهدوی، مدیر برنامه کشوری دیابت وزارت بهداشت در حاشیه این رویداد، ضمن تاکید بر ضرورت انجام فعالیت بدنی روزانه و اصلاح شیوه زندگی، گفت: شیوع دیابت به دلیل کم تحرکی و چاقی روزافزون در جوامع، در حال رشد است و برگزاری چنین مناسبت هایی می تواند جنبه آگاهی بخشی عمومی داشته و لزوم توجه به سلامتی و سبک زندگی سالم را گوشزد کند.
مدیرکل دفتر مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت نیز در حاشیه این همایش پیاده روی ضمن تاکید بر ضرورت فعالیت بدنی، گفت: ۵۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال کشور فعالیت فیزیکی کافی ندارند.
دکتر کوروش اعتماد افزود: هدف از برگزاری همایش پیاده روی همگانی در آخرین روز از هفته آگاهی بخشی بیماری دیابت، ترویج ورزش همگانی و انجام فعالیت فیزیکی است. حداقل زمان مورد انتظار فعالیت فیزیکی روزانه برای هر فرد، نیم ساعت و در هفته، ۲.۵ ساعت است.
ورزش منجر به سلامتی بیشتر می شود
اعتماد، ورزش را از جمله عواملی عنوان کرد که منجر به سلامتی بیشتر و کاهش ابتلا به بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون، بیماری های تنفسی و سرطان ها می شود. در کشور ما ۵۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال فعالیت فیزیکی کافی ندارند که منجر به افزایش پرفشاری خون و دیابت در افراد می شود.
وی با اشاره به اجرای «پویش ملی سلامت» در کشور، عنوان کرد: پویشی با هدف شناسایی و غربالگری زودرس فشارخون و دیابت در کشور درحال برگزاری است و از مردم نیز می خواهیم با مراجعه به مراکز سلامت نسبت به سنجش فشارخون و اطلاع از وضعیت قندخونشان، اقدام کنند. همایش پیاده روی همگانی با شعار «حال خوب ساختنی است» در آخرین روز از هفته ملی دیابت برگزار شد.
دیابت یکی از شایعترین بیماریهای مزمنی است که بشر را گرفتار کرده است. در سال ۲۰۰۳ تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در سراسر جهان ۱۹۴ میلیون نفر تخمین زده میشد. پیش بینی میشود که این رقم تا پایان سال ۲۰۲۵ در نتیجه طولانی شدن عمر مفید افراد، سبک زندگی بیحرکت و غیرفعال و تغییر الگوهای رژیم غذایی به ۳۳۳ میلیون نفر برسد.
۲۴ آبان مصادف با ۱۵ نوامبر روز جهانی دیابت است و در ایران نیز از ۲۴ تا ۳۰ آبان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است و این همایش نیز به منظور بزرگداشت این هفته و آگاهی رسانی به شهروندان برگزار شد.
منبع: ایرنا