خواص شگفت انگیز گوجه فرنگی برای سلامت قلب و عروق را بشناسید
بر اساس یک مطالعه اخیر، گوجه فرنگی بهترین غذا در جهان برای سلامت قلب و عروق محسوب میشود.
به گزارش در لحظه، یکی از بهترین راهها برای بهبود و حفظ سلامت قلب، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل است که شامل تمام گروههای غذایی مهم از پروتئینها گرفته تا چربیهای سالم و کربوهیدراتها باشد.
گوجه فرنگی بهترین غذا در جهان برای سلامت قلب و عروق محسوب میشود.
آنتی اکسیدانها نقش مهمی در مبارزه با التهاب دارند. گوجه فرنگی یکی از بهترین منابع آن محسوب میشود. زیرا حاوی لیکوپن است که یک ترکیب گیاهی طبیعی از خانواده کاروتنوئیدها است و معمولا در میوهها و سبزیجات قرمز رنگ یافت میشود. رنگ قرمز متمایز خود را به آنها میدهد.
به غیر از لیکوپن، گوجه فرنگی سرشار از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و سایر مواد مغذی است که برای بهبود سلامت قلب، ایمنی و هضم معجزه میکند.
چگونه گوجه فرنگی سلامت قلب را بهبود میبخشد؟
گوجه فرنگی حاوی لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان غالب که به اثرات ضد سرطانی آن مرتبط است. رنگدانه قرمز نیز با سلامت قلب مرتبط است.
پزشکان میگویند که این ماده به جلوگیری از تصلب شرایین کمک میکند – زمانی که پلاکهای چربی دیواره رگها را افزایش میدهند.
آترواسکلروز یکی از عوامل اصلی مسئول بیماریهای قلبی است و لیکوپن با جلوگیری از اکسیداسیون لیپوپروتئینهای پلاسما در قلب عمل میکند. در یک تجزیه و تحلیل در سال ۲۰۲۲، اشاره شد که مصرف زیاد آنتی اکسیدانها میتواند خطر بیماری قلبی را تا ۱۴ درصد کاهش دهد.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که با مصرف میوه به هر شکلی – چه آبمیوه و چه رب – میتوان از فواید آن بهرهمند شد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ روی ۲۵ زن بین ۲۰ تا ۳۰ سال انجام شد. در آن از شرکت کنندگان خواسته شد روزانه ۲۸۰ میلی گرم آب گوجه فرنگی به مدت دو ماه مصرف کنند و پزشکان به کاهش قابل توجه سطح کلسترول اشاره کردند و همچنین به کاهش سطح آدیپونکتین، هورمونی با ضد سرطان کمک کرد.
-خواص التهابی که تولید اکسید را تسهیل میکند نیتریک که از عملکرد بهتر دیواره رگهای خونی پشتیبانی میکند. به غیر از لیکوپن، گوجه فرنگی سرشار از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و سایر مواد مغذی است که برای بهبود سلامت قلب، ایمنی و هضم معجزه میکند.
علائم بیماری قلبی را بشناسیم
بیخوابی
آپنه خواب
تورم مچ پا
سرگیجه
سبکی سر
تنگی نفس
ضربان قلب سریع یا کم
احساس خستگی مداوم
منبع: عصر ایران