جزئیات پوشش بیمه طب سنتی اعلام شد + تعرفه پزشکان
مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از افزایش پوشش خدمات بیمه برای طب سنتی ـ ایرانی خبر داد.
به گزارش سرویس اخبار اجتماعی در لحظه، نفیسه حسینی یکتا مدیرکل طب ایرانی و مکملهای وزارت بهداشت از ساماندهی خدمات طب سنتی زیر نظر وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این خدمات تنها توسط افراد مورد تأیید وزارت بهداشت ارائه میشود. این افراد شامل پزشکان متخصص طب سنتی ایرانی با مدرک دکترای تخصصی (Phd) از دانشکدههای طب سنتی و همچنین پزشکان عمومی و سایر رشتههایی هستند که دورههای مهارتی مورد تأیید وزارت بهداشت را گذراندهاند و در محدوده فعالیت مشخص فعالیت میکنند.
وی افزود: تعرفههای طب سنتی ایرانی نیز کاملاً مشخص و نظاممند است. پزشکان عمومی مطابق تعرفههای مصوب پزشکان عمومی و پزشکان متخصص طب سنتی نیز با تعرفههای مصوب دولتی و خصوصی مشابه سایر تخصصها فعالیت میکنند. تعرفه سایر خدمات نیز بر اساس کتاب تعرفهگذاری خدمات درمانی تعیین و بهروزرسانی میشود. این کتاب شامل ارزشگذاری مشخص برای هر واحد (K) خدمات است که هر سال بهروزرسانی و بر اساس آن تعرفهها تعیین میشود .ارائه خدمات طب سنتی توسط افراد غیرمجاز و با قیمتهای غیرقانونی مورد تأیید وزارت بهداشت نیست. وی بر نظارت دقیق و نظاممند وزارت بهداشت برای ارتقای کیفیت خدمات در این حوزه تأکید کرد.
جزئیات تعرفه
مدیرکل طب ایرانی و مکملهای وزارت بهداشت در خصوص تعرفههای خدمات طب سنتی مطرح کرد: تعرفههای خدمات طب سنتی بهصورت مشخص و شفاف برای این دو گروه تعیین شده است:
۱. پزشکان عمومی: تعرفه ویزیت این پزشکان بر اساس تعرفههای مصوب پزشکان عمومی است.
۲. پزشکان متخصص طب سنتی: تعرفه ویزیت این متخصصان که دارای مدرک دکترای تخصصی (PhD) هستند، مطابق با تعرفههای ویزیت دولتی و خصوصی سایر رشتههای تخصصی پزشکی تعیین و اعلام میشود.
پوشش بیمه
حسینی یکتا در مورد اینکه چقدر از خدمات طب سنتی را بیمهها پوشش میدهند اعلام کرد: خدمات طب ایرانی بیش از پیش تحت پوشش بیمهها قرار گرفته است. در حال حاضر ویزیت متخصصین طب ایرانی تحت پوشش بیمه قرار دارد. از ابتدای سال ۱۴۰۳، سه خدمت دیگر از طب ایرانی که از خدمات پرتکرار و دارای استاندارد اعلام شده هستند نیز مشمول بیمه میشوند. این اقدام گامی مهم در راستای دسترسی بیشتر مردم به خدمات طب ایرانی و کاهش هزینههای درمانی است. این خدمات شامل روشهای درمانی مؤثر و تاییدشدهای است که میتواند به بهبود سلامت عمومی جامعه کمک کند.
مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از تلاش برای افزایش پوشش بیمهای خدمات طب ایرانی خبر داد. وی اعلام کرد: که بیمهها با هدف کاهش هزینههای پرداختی از جیب مردم، خدمات درمانی را تحت پوشش قرار میدهند. تا این مرحله، خدمات تحت پوشش بیمه بر اساس مطالعات هزینهاثربخشی و مستندات علمی بررسی و در شورای عالی بیمه تصویب شدهاند. در حال حاضر، مستندات جدیدی برای سایر خدمات در حال تهیه است و این اقدامات در مسیر کارشناسی خود در شورای عالی بیمه دنبال میشود. امیدواریم که در آینده خدمات بیشتری از طب ایرانی و مکمل تحت پوشش بیمه قرار گیرد.
قیمت گذاری داروها
وی درباره وضعیت قیمتگذاری داروهای گیاهی و گیاهان دارویی گفت: داروهای گیاهی به دو دسته تقسیم میشوند. دسته اول شامل داروهایی است که مجوز سازمان غذا و دارو دارند و قیمتگذاری آنها تحت نظارت این سازمان انجام میشود. این داروها معمولاً قیمتهای معقولی دارند و ۵۶ قلم از آنها تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند.
حسینی یکتا در توضیح دسته دوم افزود: برخی داروهای گیاهی بدون مجوز سازمان غذا و دارو عرضه میشوند و به همین دلیل، قیمتگذاری مشخص و نظارتی بر آنها صورت نگرفته است. این داروها ممکن است با قیمتهای متغیری در بازار ارائه شوند. هرچند که در نظر عموم مردم تمام این محصولات به عنوان داروهای گیاهی شناخته میشوند. مواردی مانند گل گاوزبان که به صورت مفرد استفاده میشوند، تعرفه خاصی ندارند و قیمتگذاری آنها به صورت کلی در بازار انجام میشود. اما زمانی که یک فرآوری روی این گیاهان انجام شده و محصولاتی با فرمول مشخص تحت عنوان فرآوردههای طبیعی یا سنتی تولید میشوند، این محصولات تحت دستهبندی داروهای گیاهی قرار گرفته و نیازمند نظارت و قیمتگذاری دقیق هستند.
مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت سیاستگذاری در این حوزه گفت: برنامهریزی جدی برای ساماندهی قیمتگذاری ضروری است و باید روند قیمتگذاری به نحوی باشد که تولیدکنندگان داروهای گیاهی به سمت دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو هدایت شوند. همچنین، کنترل بازار و حمایت از تولیدکنندگان مجوز دار میتواند به بهبود وضعیت قیمت و دسترسی عادلانهتر به این محصولات در جامعه کمک کند.
ساماندهی عطاری ها
وی با تأکید بر ضرورت ساماندهی عطاریها، پیشنهادات خود را به وزیر بهداشت ارائه داد. وی با اشاره به اهمیت این صنف در ارائه خدمات مرتبط با درمان و سلامت، اعلام کرد: این موضوع همواره یکی از دغدغههای اصلی دولتها بوده است. عطاریها در حال حاضر با پیچیدگیهای نظارتی روبرو هستند. مجوز فعالیت آنها از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) صادر میشود، اما نظارت بر عملکرد آنها بر عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است. این روند باعث شده تا در برخی موارد شکایتها یا نظارتهای بهداشتی با چالشهایی همراه باشد.
حسینی یکتا افزود: با توجه به افزایش تقاضا برای خدمات عطاریها و گسترش روزافزون این صنف، نیاز به یک دستورالعمل ملی وجود دارد. تاکنون پیشنهادات متعددی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی مطرح شده است تا روند صدور مجوزها و نظارت بر عطاریها به شکلی پیش برود که بتوان از ظرفیت این صنف به بهترین شکل استفاده کرد و نظارت مؤثری داشت. ساماندهی عطاریها یک موضوع چندجانبه است که نیاز به همکاری و هماهنگی میان دستگاههای مختلف دارد. امیدواریم که با تدوین یک دستورالعمل اجرایی جامع، زمینه بهرهبرداری بهتر از توانمندیهای عطاریها و رفع مشکلات موجود فراهم شود.
مهر