جزئیات پرداخت وام مشاغل خانگی اعلام شد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آسان‌تر شدن روند دریافت تسهیلات برای صاحبان مشاغل خانگی خبر داد. احمد میدری گفت: با مصوبه جدید شورای اشتغال، مشکل ضمانت‌ بانکی رفع شده و نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی به‌جای افراد، ضامن وام‌ها خواهند شد.

به گزارش درلحظه، در بازدیدی از شهرک صنعتی بهاران در استان همدان، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهکارهای تازه دولت برای تسهیل روند دریافت تسهیلات مشاغل خانگی خبر داد. وی در حاشیه افتتاح یک واحد تولیدی منسوجات گفت: با توجه به اینکه یکی از موانع اصلی کسب‌وکارهای خانگی در دریافت تسهیلات بانکی، موضوع ضمانت است، دولت با همکاری نهادهایی مانند کمیته امداد، بهزیستی و سایر دستگاه‌های حمایتی، اقدام به طراحی سازوکار جدیدی کرده است.

میدری توضیح داد: طبق این سازوکار، افرادی که صاحب کسب‌وکار خانگی هستند و به بانک معرفی می‌شوند، از طریق ضمانت این نهادها می‌توانند ساده‌تر به تسهیلات دسترسی داشته باشند. این اقدام، گام مهمی برای گسترش اشتغال خانگی و رفع موانع تأمین مالی است.

وزیر کار همچنین به ظرفیت بالای تعاونی‌ها در خودکفایی و کاهش نیاز کشور به واردات اشاره کرد و گفت: اگر تولید داخلی تقویت شود و بخشی از تولیدات صنعتی پایتخت به شهرستان‌ها منتقل شود، می‌توانیم وابستگی به واردات را به‌طور محسوسی کاهش دهیم.

وی با اشاره به واردات سالانه ۷۰۰ میلیون دلار پارچه و نخ، تأکید کرد: این در حالی است که در سال‌های گذشته، این عدد حدود ۲۰۰ میلیون دلار بود. اکنون زمان آن رسیده که با گسترش کسب‌وکارهای خانگی و تعاونی‌های محلی، تولید این محصولات را در داخل کشور افزایش دهیم و از خروج ارز جلوگیری کنیم.

میدری خاطرنشان کرد که یکی از راهبردهای کلیدی برای توسعه اشتغال، تقویت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است. او با تأکید بر نقش زنجیره تولید و آموزش‌های مهارتی، افزود: شکل دادن به زنجیره ارزش و گسترش مهارت‌آموزی، می‌تواند به توسعه پایدار در حوزه پوشاک و دیگر صنایع کوچک منجر شود.

در ادامه این سفر، وزیر تعاون از تعدادی تعاونی فعال در شهرستان‌های بهار و کبودرآهنگ بازدید کرد و ضمن آشنایی با توانمندی‌های آنان، به مشکلات و مطالبات آن‌ها نیز رسیدگی شد. وی اعلام کرد که برخی از موانع موجود بر سر راه تعاونی‌ها باید با اصلاح سازوکارهای داخلی برداشته شود. به‌عنوان مثال، در حوزه مسکن می‌توان با تشکیل تعاونی‌های سازندگان، گره‌های بزرگی را گشود و در بخش پوشاک نیز با راه‌اندازی تعاونی‌های تأمین، گام‌های موثری برداشت.

میدری با اشاره به موفقیت‌هایی که برخی از تعاونی‌ها به دست آورده‌اند، گفت: تجربه موفق تعاونی تولیدکنندگان سیب‌زمینی می‌تواند به‌عنوان الگویی موفق، در سایر بخش‌ها نیز اجرایی شود.

او در پایان بر لزوم حمایت مداوم از تولیدکنندگان داخلی و پیوند ساختاری میان تعاونی‌ها، نهادهای حمایتی و شبکه بانکی تأکید کرد و افزود: مشاغل خانگی، رکن مهمی از اقتصاد مقاومتی هستند و باید به‌طور ویژه مورد توجه قرار گیرند.

نورنیوز

اخبار اقتصادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ads