سلامت عمومی

توصیه های ساده برای کم کردن ریسک ابتلا به سرطان

"سرطان" یکی از چالش‌های جدی سلامت امروز است و پژوهش‌های متعددی در زمینه پیشگیری و درمان صورت گرفته‌است. اما براساس مطالعات رعایت توصیه‌های کاربردی در زندگی روزمره تاثیر جدی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری دارد.

به گزارش در لحظه، محققان دانشگاه نیوکاسل به‌تازگی مطالعه‌ای در مورد راهکارهای پیشگیری از سرطان را انجام دادند که نتایج آن 28 نوامبر 2023 در نشریه BMC منتشر شد.

آنها وضعیت سلامت نزدیک به صد‌هزار شرکت‌کننده در یک مطالعه طولانی‌مدت بریتانیا به‌نام UK Biobank را ارزیابی کردند. آنها براساس داده‌های پزشکی، رژیم غذایی و فعالیت بدنی، نمرات انطباق با توصیه‌های ضدسرطان از 0 تا 7 را به شرکت‌کنندگان اختصاص دادند. این نمره‌بندی با شیوع سرطان‌ها در این افراد بررسی شد.

نتایج حاکی از آن بود شیوع سرطان در بیشتر افرادی که توصیه‌های کاربردی پیشگیرانه از سرطان مبتنی بر سبک زندگی سالم را رعایت کردند، پایین‌ بود. هر امتیاز بالاتر در این نمره‌بندی با کاهش خطر سرطان‌ها همراه بود چنانچه به‌عنوان مثال خطر انواع سرطان‌ها در افرادی که نمره 5/4 داشتند، 16% کمتر از کسانی بود که نمره 5/3 یا پایین‌تر داشتند.

به‌علاوه، هر امتیاز موجب کاهش 10% سرطان سینه و کولون، 18% سرطان کلیه، 16% سرطان مری، 22% سرطان کبد، 24% سرطان تخمدان و 30% سرطان کیسه صفرا می‌شود.

اصول پیشگیری از سرطان در زندگی روزمره

جلوگیری از چاقی: اولین نکته در پیشگیری از سرطان، حفظ تناسب اندام و نمایه توده بدنی بین 5/18 تا 9/24 است. در سنین بزرگسالی باید مراقب افزایش وزن بود.

سبک زندگی متحرک: توصیه می‌‌شود دو ساعت و نیم ورزش در برنامه هفتگی جای گیرد و در تمام روزهای هفته از بی‌تحرکی پرهیز گردد.

رژیم غذایی صحیح: مصرف موادغذایی طبیعی متناسب با هر فصل در حفظ سلامتی اهمیت بالایی دارد. رژیم غذایی روزانه باید شامل حداقل 30 گرم فیبر و 5 سهم میوه و سبزی باشد.

پرهیز از فست‌فودها: موادغذایی فرآوری‌شده حاوی مقدار بالایی چربی و شکر هستند که عوامل زمینه‌ساز تومورهای سرطانی محسوب می‌شوند.

کاهش مصرف گوشت قرمز: مصرف بیش از 3 وعده گوشت قرمز در هفته توصیه نمی‌شود. مطالعات بسیاری بر ارتباط بین مصرف گوشت قرمز و ابتلا به سرطان تاکید دارند.

صرفنظر از نوشیدنی‌های شیرین: بهترین نوشیدنی برای تامین نیاز بدن، آب است و از مصرف نوشیدنی‌های شیرین به‌خصوص نوشابه باید پرهیز گردد.

کاهش مصرف الکل: الکل نیز مانند گوشت قرمز، شکر و خوراکی‌های فرآوری‌شده با خطر بالای ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها همراه است.

پرهیز از مصرف خودسرانه مکمل‌ها: امروزه تمایل به مصرف مکمل‌های غذایی افزایش یافته‌است. اما باید دانست که تامین نیازهای غذایی از طریق تغذیه صحیح بسیار بهتر از مصرف مکمل‌هاست. در صورت کمبودهای غذایی تحت‌نظر پزشک باید از این محصولات استفاده کرد.

شیردهی به نوزاد: مطالعات بسیاری حاکی از آن است که شیردهی خطر ابتلا به سرطان را در مادر و حتی کودک کاهش می‌دهد. از همین‌رو توصیه می‌شود حداقل شش ماه نخست زندگی، نوزاد به‌طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شود.

سلامت

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا