زمان برگزاری آزمون استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف اعلام شد
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه، از برگزاری آزمون استخدامی کارکنان شوراهای حل اختلاف و جذب ۱۰ هزار نفر از واجدین شرایط در قوه قضائیه طی سال آینده خبر داد.
به گزارش در لحظه، حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه در بخشی از سخنان خود از فعالیت و خدمات صلحیاران و تلاشگران شوراهای حل اختلاف در مسیر حق و افزایش رحمت و صلح و دوستی در جامعه ایمانی قدردانی کرد. وی گفت: در واقع ایجاد صلح و سازش بین مردم همان جهاد است. اعضای شوراهای حل اختلاف، صلحیاران، همیاران صلح، سفیران صلح و طلایهداران صلح، ارزش کار بسیار والایی دارند. طبق آیات و روایات، جزو بهترین مردمان شمرده شدهاند.
حجتالاسلام والمسلمین صادقی ادامه داد: در حوزه حل اختلاف باید از روشهای مختلفی استفاده کرد. در این مسیر، داوری از جمله روشهای مهم حل اختلاف است. هم صلح و سازش و هم رأی دادن را درون خود دارد و از ظرفیت عظیم مردم برای حل اختلاف بین مردم استفاده میکند و اعتمادآفرین است.
معاون رئیس قوه قضائیه افزود: امروز مسیر داوری حرفهای در حال پیشرفت است. ان شاء الله در تمام استانها پروندههای بیشتری به سمت داوری سوق داده شود.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی ادامه داد: باید در مورد داوری و میانجیگری فرهنگ سازی شده و با همت همکاران شوراهای حل اختلاف، رسانهها و تریبونهای مختلف مانند محافل مذهبی، مردم بیش از پیش با موارد مذکور آشنا شوند.
دادگاههای صلح، همان شوراهای حل اختلاف است
رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه خاطرنشان کرد: انشا الله تعداد پروندههای ورودی به دادگستریها با بهره مندی از ظرفیتهای ارزشمندی مانند داوری و میانجیگری کاهش یابد؛ چراکه این حجم پرونده قضائی به هیچ وجه زیبنده جامعه اسلامی نیست.
وی همچنین با اشاره به تعریف دادگاه صلح در قانون جدید، گفت: فلسفه وجودی دادگاههای صلح، همان فلسفه تأسیس شوراهای حل اختلاف است. دادگاههای صلح باید در عمل و اجرا نیز برای صلح و سازش تلاش کنند تا با فلسفه وجودی این دادگاهها سازگار باشد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه دادگاه صلح بدون شورای حل اختلاف بی معنا و ناکارآمد است، تصریح کرد: در مقام اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف نیز باید دادگاههای صلح و شوراهای حل اختلاف را در دو مسئولیت جداگانه، ولی در کنار یکدیگر و همجوار هم قرار داد و این ارتباط کاری باید قوی و مستحکم باشد.
وی ادامه داد: باید مسیر به نحوی باشد که در کنار هر دادگاه صلح حداقل یک شعبه حل اختلاف یا بیشتر تعریف شود تا شاهد موفقیت در عملکرد و اهداف حاصله باشیم.
توافق با معاونت منابع انسانی قوه قضاییه
حجت الاسلام والمسلمین صادقی همچنین اظهار کرد: در مقام اجرا نیز قضات دادگستریها میتوانند با احکام کنونی خود، با همان عنوان دادگاههای حقوقی و کیفری به شکل اختصاصی همین صلاحیتهای دادگاه صلح را عملیاتی کنند، البته در کنار آنها باید شوراهای حل اختلاف نیز بکارگیری شوند؛ احکام قضات نیز میتواند به شکل مضاعف در کنار حکم قبلی برای دادگاه صلح هم صادر شود.
وی همچنین از برگزاری آزمون استخدامی برای کارکنان شوراهای حل اختلاف و جذب ۱۰ هزار نفر از واجدین شرایط در قوه قضائیه طی سال آینده خبر داد و گفت: توافقهای لازم در این خصوص با معاونت منابع انسانی قوه قضائیه انجام شده است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی با اشاره به این مطلب که سالانه بیش از ۵ میلیون پرونده با کمترین میزان توقعات توسط اعضای شوراهای حل اختلاف رسیدگی میشود، افزود: کارکنان شوراهای حل اختلاف طی دو دهه اخیر بی اجر و منت کار کردهاند و باید قدردان حضور این عزیزان بود.
مهر