۳۰۰ هکتار نابودی در پارک گلستان؛ ۳۳۰ نیرو به جنگ آتش رفتند

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از وقوع آتش‌سوزی گسترده در بخش شرقی پارک ملی گلستان، واقع در محدوده این استان خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی این منطقه طعمه حریق شده است.

به گزارش درلحظه، علی شکاریان روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا ظهار کرد: آتش‌سوزی از عصر امروز در بخش شرقی پارک ملی گلستان آغاز شده و با توجه به وسعت، شدت باد و پوشش گیاهی متراکم، روند مهار آن با چالش‌های جدی مواجه است.

وی افزود: تاکنون حدود ۳۰۰ هکتار از پوشش گیاهی این منطقه در آتش سوخته و ۸۰ نیروی امدادی در محل حادثه مستقر هستند. همچنین ۲۵۰ نیروی جدید از دستگاه‌های مختلف در حال اعزام به منطقه‌اند.

شکاریان با بیان اینکه دلایلی مانند کاهش بارندگی، خشکسالی زودهنگام و تراکم پوشش گیاهی موجب سخت‌تر شدن عملیات اطفا شده، تصریح کرد: با تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران، درخواست اعزام بالگرد آبپاش از استان‌های همجوار مطرح و پیگیری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی همچنین با تأکید بر لزوم پرهیز شهروندان از تردد غیرضروری در محدوده پارک، گفت: از مردم عزیز درخواست می‌کنیم تا اطلاع ثانوی از ورود به منطقه خودداری کنند تا مسیر برای عملیات اطفای حریق و امدادرسانی باز باشد.

پارک ملی گلستان با وسعتی نزدیک به ۹۲ هزار هکتار، از قدیمی‌ترین پارک‌های ملی ایران محسوب می‌شود و زیستگاه صدها گونه گیاهی و جانوری است که هم‌اکنون بخشی از آن با خطر جدی مواجه شده است.

پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت و نخستین پارک ایران است که از سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه محیط زیستی کره زمین ثبت شد.

بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی و منابع آبی پارک ملی گلستان شناسایی شده است.

این ذخیره‌گاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاه‌ها، اکوسیستم‌ها و رویشگاه‌های تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی، قوچ و میش، رویشگاه‌های هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاه‌های کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونه‌های پلنگ ایرانی و کل و بز است.

اخبار حوادث

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ads