با مالکان خودروهای پلاک مخدوش برخورد میشود
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: با پر رنگتر کردن نظارت فیزیکی و از طریق سامانههای هوشمند و دوربینهای نظارتی با مالکان خودروهای پلاک مخدوش برخورد میشود.
به گزارش در لحظه، سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا روز دوشنبه در جمع خبرنگاران تاکید کرد: موضوع پلاک مخدوش یکی از عوامل جدی قانون گریزی و اخلال در نظم و انضباط ترافیکی به شمار میرود. پلیس راهور برای برخورد با این تخلف و جرم مشهود سازماندهی جدیدی را کلید زده است تا با نظارت و کنترل بهتر بتواند از آن جلوگیری کند.
رئیس پلیس راهور فراجا برخورد با خودروهای پلاک مخدوش را دستور صریح فرماندهی کل انتظامی دانست و ابراز امیدواری کرد که با پر رنگتر کردن نظارت و کنترلها به طور فیزیکی و از طریق سامانههای هوشمند و دوربینهای نظارتی با مالکان این خودروها برخورد شود.
سردار حسینی همچنین درباره موضوع کاهش تصادفات رانندگی و تکلیف برنامه هفتم برای پلیس در این زمینه توضیح داد: تصادفات جادهای پدیده چند وجهی است و نمیتوان بین تکلیف دستگاهها خط و خطوط کشید و سهم هر یک را جدا کرد.
به گفته او، در طول برنامه هفتم باید به کاهش ۵۰ درصد جانباختگان از تصادفات برسیم و خوشبختانه نقش تمامی دستگاهها کاملاً در این برنامه واضح است.
رئیس پلیس راهور فراجا درباره سهم پلیس گفت: نمیتوان برای هیچ دستگاهی سهم کاملاً تفکیکی قائل شد. زیرا در هر تصادف سهم تمامی نهادها کاملاً به شکل تفکیک ناپذیر مشهود است. عوامل مختلفی در یک تصادف یا جان باختن یک هموطن دخیل خواهد بود.
هرگونه دستکاری در پلاک و تغییر دادن در ارقام پلاک وسیله نقلیه جرم است
سردار حسینی تاکید کرد: اگر بخواهیم در این مسیر موفق شویم و چشم انداز کاهش ۵۰ درصدی تصادفات و حتی بیش از آن دست یابیم، باید تمامی متولیان خود مسئولیت خود در حوزه تردد و ترافیک و همچنین خدمات راه به درستی انجام دهند.
وی همچنین درباره موضوع اتصال مرکز اطلاعات پلیس راهور به شبکه کروکی الکترونیکی گفت: پلیس در این مسیر پیش قدم بوده و نخستین دستگاهی بود که اطلاعات خود را در اختیار بیمهها قرار داد به طوری که اکنون کروکی الکترونیکی در سراسر کشور اجرایی شده است.
رئیس پلیس راهور همچنین اقدام بیمهها مبنی بر ارجاع مردم به مراکز تعویض پلاک برای دریافت سابقه بیمه خودرو را یک فرآیند معیوب دانست. گفت: باید این فرآیند معیوب با همکاری بیمه و پلیس رفع شود.
گفتنی است که طرح برخورد با مخدوش کردن، دستکاری، پوشاندن و مخفی کردن پلاک به تازگی از سوی پلیس راهور در کشور اجرایی شده است. بر اساس آن متخلفان ضمن اعمال قانون و توقیف وسیله نقلیه به مرجع قضایی معرفی میشوند.
بر اساس ماده ۷۲۰ قانون مجازات اسلامی هرگونه دستکاری در پلاک و تغییر دادن در ارقام پلاک وسیله نقلیه جرم است و راننده به مرجع قضایی معرفی میشود؛ مرتکبان این تخلف به ۶ ماه تا یکسال زندان محکوم میشوند.
موتورسیکلتهای متخلف هم توقیف میشود
همچنین بر اساس قانون نصب پلاک سایر وسایل نقلیه روی خودرو جرم محسوب شده و مجرم بر اساس قانون مجازات میشود.
در شرایط کنونی برخی رانندگان بر این باورند که با پوشاندن یکی از اعداد پلاک انتظامی یا تغییر آن میتوانند از جریمه رهایی یابند و جریمه آنها برای خودروی دیگری ثبت شود. این در حالیست که کاربران و اپراتورهایی که در پشت دوربین در حال ثبت پلاک خودروهای متخلف است. با بهره گیری از سامانه شماره گذاری پلاک را با نوع خودرو تطبیق میدهند و میتوانند پلاک اصلی خودرو را شناسایی کنند.
شماری از موتورسواران نیز اقدام به پوشاندن و مخفی کردن پلاک وسیله نقلیه با قرار دادن تلق مشکی و انداختن زنجیر روی پلاک میکنند تا به این روش بتوانند به راحتی تخلف کنند که این قبیل موتورسیکلتها هم توقیف میشود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان