واکسن آبله‌مرغان در راه است؟

«آبله‌مرغان» یک بیماری عفونی خفیف و بسیار واگیردار است و ویروس «واریسلا زوستر» عامل آن است. آبله‌مرغان با نشانه‌های تب، حالت تهوع، درد شکم، خارش و سردرد همراه است. این بیماری در کودکان شایع‌تر است و منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاول‌های کوچک و خارش‌دار شده که در نهایت، پوسته‌پوسته می‌شوند. آبله‌مرغان از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا به‌راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند، همچنین ممکن است از طریق تماس با تاول‌ها نیز منتشر شود.

به گزارش سرویس اخبار اجتماعی درلحظه، دکتر سید محسن زهرایی، رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، با بیان اینکه «آبله‌مرغان» یک بیماری ویروسی است، اظهار کرد: ویروس «واریسلا زوستر» عامل بیماری “Chickenpox” است که با نام آبله‌مرغان در ایران شناخته می‌شود. آبله‌مرغان به بیماری کودکان معروف است؛ اما به این گروه سنی محدود نمی‌شود؛ بلکه گروه‌های سنی دیگر در صورتی که به آن مبتلا نشده باشند به این بیماری مبتلا می‌شوند. میزان سرایت این بیماری، سرعت بالایی دارد و به طور معمول به دلیل ارتباط‌هایی که کودکان با یکدیگر دارند، اغلب آنها به این بیماری مبتلا می‌شوند. اگر فردی در کودکی به این بیماری مبتلا شود در دیگر مراحل زندگی مبتلا نخواهد شد. شیوع بیماری به نحوی است که انتظار می‌رود افراد تا ۱۵ سالگی به این بیماری مبتلا شده باشند.

دوران نهفتگی آبله مرغان

وی با بیان اینکه دوره نهفتگی آبله‌مرغان به طور متوسط ۱۰ تا ۱۴ روز است، اظهار کرد: پس از دوران نهفتگی، علائم بیماری ظاهر می‌شود که به طور معمول علائمی مانند تب و عفونت‌های ساده ویروسی معمولی است و سپس دانه‌هایی که نشانه اختصاصی بیماری است در وهله نخست در ناحیه سر، گردن و صورت ظاهر می‌شود.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: ویژگی‌های آبله‌مرغان به «تشخیص افتراقی» این بیماری با سایر بیماری‌هایی که ممکن است ضایعات این چنینی داشته باشند، کمک می‌کند. پزشکان با معاینه بیماران در هر مرحله از بیماری با ضایعات پوستی مواجه می‌شوند؛ به عبارت دیگر پزشکان در هر مرحله از بیماری ممکن است با دانه‌های کبره بسته یا تاول‌های کوچک حاوی ماده چرکی که «پوسچول» نام دارد، مواجه شوند.

زهرایی درباره مسری بودن بیماری توضیح داد: حدود ۳ تا ۴ روز پیش از ضایعات پوستی، بیماری مسری می‌شود و این موضوع تا زمانی ادامه دارد که تمام دانه‌ها به صورت کبره‌بسته شوند. این بازه زمانی به طور معمول حدود یک هفته است اما امکان طولانی‌تر یا کوتاه‌تر شدن آن نیز وجود دارد.

درمان آبله مرغان

وی درباره چگونگی درمان آبله‌مرغان خاطرنشان کرد: به طور معمول برای افراد عادی درمان خاصی در نظر گرفته نمی‌شود؛ مگر اینکه بیمار تب یا احساس خارش داشته باشد. این احتمال وجود دارد که ضایعات کبره‌بسته، پوسچول‌ها و وزیکول‌ها ایجاد خارش کنند و بیمار بدن خود را بخاراند.

رئیس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین پزشکان برای برخی گروه‌ها مانند افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، اگر شدت بیماری آنها بسیار شدید باشد، ممکن است داروهای ضدویروس اختصاصی تجویز کنند.

زهرایی با بیان اینکه برخی بیماری‌های ویروسی شیوع فصلی دارند، گفت: ماهیت ویروس بیماری آبله‌مرغان به نحوی است که این بیماری به صورت فصلی بروز می‌کند. به طور معمول، این بیماری از اسفند تا اردیبهشت ماه شیوع‌ بالاتری دارد.

وی درباره پراکندگی جغرافیایی آبله‌مرغان در کشور توضیح داد: پراکندگی این بیماری در تمام استان‌های به صورت تقریبی یکسان است.

وی با بیان اینکه کشورهای محدودی واکسن آبله‌مرغان را تزریق می‌کنند، گفت: این واکسن پس از ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و به مصونیت کودکان در برابر بیماری کمک می‌کند. در حال حاضر، واکسن آبله‌مرغان برای گروه‌های خاص به صورت رایگان در کشور تهیه می‌شود. همچنین واکسن آبله‌مرغان علاوه بر گروه‌های خاص برای افراد مبتلا به MS و مصرف‌کنندگان داروهای خاص در صورتی که نتایج آزمایش‌ها بیانگر این باشد که این افراد در برابر آبله‌مرغان ایمن نیستند به صورت رایگان تزریق می‌شود.

احتمال افزودن واکسن آبله‌مرغان به برنامه واکسیناسیون کشوری

زهرایی درباره اضافه‌شدن واکسن آبله‌مرغان به برنامه واکسیناسیون کشوری توضیح داد: کمیته کشوری ایمن‌سازی در حال بررسی مستندات اضافه‌شدن واکسن آبله‌مرغان به برنامه واکسیناسیون کشوری طی 5 سال آینده است. اگر کمیته کشوری ایمن‌سازی براساس مستندات خود به این نتیجه رسد که این واکسن برای سلامت بهداشت عمومی ضرورت دارد، وزارت بهداشت نسبت به تامین این واکسن اقدام می‌کند. در حال حاضر، کمیته کشوری ایمن‌سازی در حال بررسی مستندات است.

 

منبع: ايسنا

اخبار اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ads