محققان به آزمایشی جدید برای بررسی روند پیری در بدن دست یافتند
دانشمندان معتقدند که میتوانند آزمایش خونی برای بررسی سرعت پیری اندامهای داخلی فرد انجام دهند و حتی پیشبینی کنند که کدامیک بهزودی از کار میافتند.
به گزارش در لحظه، تیم دانشگاه استنفورد میگویند که میتوانند ۱۱ قسمت اصلی بدن ازجمله قلب، مغز و ریهها را زیرنظر بگیرند تا سرعت پیر شدن آنها را مورد بررسی قرار دهند. این آزمایش تاکنون روی هزاران فرد میانسال انجام شده است.
نتایج حاکی از آن است که از هر ۵فرد بالغ سالم با سن بالای ۵۰سال، یک نفر دچار پیری زودرس یکی از اعضای بدن میشود. محققان در مجله علمی نیچر، میگویند دانستن اینکه کدام اندامها به سرعت درحال زوال هستند میتواند به آشکار شدن مشکلات سلامتی کمک کند. بهعنوان مثال، قلب پیر، خطر نارسایی قلبی را افزایش میدهد، درحالیکه مغزی که به سرعت پیر میشود ممکن است بیشتر مستعد ابتلا به زوال عقل باشد. اعضای بدنی که آنها طی این آزمایشها مورد بررسی قرار دادند، عبارتند از: مغز، قلب، کبد، ریه، روده، کبد، چربی، رگهای قلبی، بافت ایمنی، عضله و پانکراس.
آزمایش خون بهدنبال سطوحی از هزاران پروتئین است تا سرنخهایی را در مورد اینکه کدام اندامها با سرعتهای متفاوتی در حال پیر شدن هستند، به متخصصان بدهد. بهنظر میرسد الگوی پروتئینهای شناسایی شده مختص اندامهای خاصی باشد.
محققان یک الگوریتم یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا با استفاده از تعداد زیادی از نتایج آزمایش خون و دادههای بیمار، این مورد را پیشبینی کند. یکی از محققین، دکتر تونی ویسکورای، در اینباره توضیح داد: «وقتی سن بیولوژیکی هر یک از این اندامها را برای هر فرد با همتایان آن در میان گروه بزرگی از افراد بدون بیماریهای شدید آشکار مقایسه کردیم، متوجه شدیم که ۱۸.۴درصد از افراد ۵۰ساله یا بیشتر دچار پیری زودرس حداقل یکی از اعضای بدن شدند.»
بهگفته ویسکورای، محققان دریافتند که این افراد در ۱۵سال آینده بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری در آن اندام خاص هستند.
همشهری آنلاین