ماجرای فوت یک دانش آموز قبل از امتحان

مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان بلوچستان جزئیات مرگ مهنا بلوچزاده را قبل از شروع امتحان بیان کرد و یک روانشناس به تشریح عوامل موثر در این حادثه پرداخت.
به گزارش درلحظه، صبح روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه بود که مهنا بلوچزاده دانش آموز پایه دهم رشته علوم انسانی در مدرسه شهید اخلاقی نیک شهر با ضعف و بیحالی وارد مدرسه شد.
روزنامه ایران نوشت: مهنا خود را بهسختی به مدرسه میرساند. گویا شب گذشته از شدت استرس امتحان استراحت و تغذیه خوبی نداشته، برای همین وقتی به مدرسه میرسد دوستان و همکلاسیهایش متوجه ضعف و بیحالی شدید او میشوند. همکلاسیهایش هراسان به مدیر و مسئول مدرسه از وضعیت سلامت مهنا خبر میدهند. اما نمیدانند این آخرین روز حضور او در مدرسه است.
داوود گلی مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان سیستان بلوچستان میگوید: صبح روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشتماه بود که مهنا بلوچزاده، دانشآموز پایه دهم رشته علوم انسانی در مدرسه شهید اخلاقی نیکشهر، با ضعف و بیحالی وارد مدرسه شد. او هنوز وارد جلسه امتحان نشده بود که دوستانش وضعیت او را به مدیر و مسئولان مدرسه گزارش دادند.
وی ادامه داد: مسئولان مدرسه هم بلافاصله با مرکز بهداشت و درمان یا همان اورژانس تماس گرفتند. مأموران اورژانس بلافاصله اقدامات لازم را انجام دادند، ولی طبق نظر پزشک و همچنین بر اساس اظهارات پدر و مادر مهنا، او وقتی به بیمارستان رسید، فوت کرد.
گرچه علت فوت مهنا مورد بحث است، اما وضعیت سلامت او پیش از شروع امتحان، یادآور این موضوع است که میزان استرس و اضطراب دانشآموزان میتواند سلامتی آنها را به خطر بیندازد. رضا ولدخانی روانشناس نوجوان معتقد است خانوادهها میتوانند با رعایت چند نکته مهم بار استرس دانشآموزان را کنترل کنند.
ولدخانی میگوید: اصل و اساس استرس دانشآموزان از طریق والدین به آنها منتقل میشود. من مراجعهایی دارم که مادر و پدر میگویند فرزند ما مضطرب است، اما بعد از بررسی متوجه میشویم که در واقع این والدین هستند که درگیر اضطراب و استرس شدهاند. اگر والدین به خودشان و فرزندانشان یک درجه تخفیف بدهند، بهتر است. البته بسیاری از پدر و مادرها هم اینگونه نیستند اما به طور کلی با اضطراب زندگی میکنند و این اضطراب به شخصیت آنها لطمه میزند.»
به گفته این روانشناس، توقع زیاد والدین از بچهها نقش مهمی در استرس آنها دارد.
وی توضیح میدهد: میزان استرسی که در کودکان و نوجوانان وجود دارد به خاطر دیدگاه والدین است، در حالی که بچهها با کمک همسالان، مشاوران و نگاه خود قطعا به آینده خود فکر میکنند. نوجوانان ما در حالت عادی با بحرانهای هویتی و تحصیلی مواجه هستند. پس بهتر است ما نیز بار بحران آنها را زیاد نکنیم.
ولدخانی باتأکید بر اینکه خانوادهها باید به فرزندان خود آرامش بدهند، میگوید: خانوادهها باید تفکرات خود را اصلاح کنند، اینکه فرزندشان را به یک نقطه خاص برسانند وظیفه آنها نیست، اینکه فرزندان متخصص، معلم و مهندس شوند وظیفه خودشان است.
وی ادامه میدهد: وظیفه والد فقط تربیت شخصیتی بچه است، اگر او یک فرد عادی و کمسواد ولی متعادل باشد زندگی راحتتری خواهد داشت تا اینکه یک پزشک مضطرب و نگران باشد. پس باید والدین به فرزندان خود آرامش تزریق کنند و به آنها بگویند هیچ اشکالی ندارد از اینکه تلاش آنها به نتیجه نرسیده، همین که تلاش میکنند کافی است.
اخبار حوادث