اخبار اقتصادی

فعلا منتظر کاهش قیمت گوشت نباشید

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: به زایش‌های پاییزه زایش "شیرسوز" می‌گویند و بره‌های ماده آنها نیز به عنوان بره مولد استفاده نمی‌شود زیرا این دام‌ها از تغذیه خوبی برخوردار نیستند و مرتع نمی‌روند و در نتیجه بنیه قوی برای حضور در گله را ندارند.

به گزارش در لحظه، طبق اعلام مرکز آمار، تعداد دام سبک پروار شده در پاییز امسال‌ نسبت به پاییز پارسال ٩ درصد کاهش یافته. اما میزان زایش افزایش داشته است. حال سوال اینجاست که آیا افزایش زایش در پاییز امسال می‌تواند کمبود دام مولد را در کشور جبران کند و به تبع آن قیمت گوشت کاهشی شود؟

افشین صدر دادرس در پاسخ به این سوال که آیا افزایش زایش‌های پاییزه کمکی به جبران کمبود دام‌های مولد خواهد کرد یا خیر؟ گفت: آمارهای جمعیتی مرکز آمار درست نیست. مشکلاتی در این بخش وجود دارد که می‌توانیم با مستندات دلایل آن را نیز شرح دهیم.

وی افزود: گفته می‌شود که میزان دام سبک در پاییز نسبت به تابستان دو میلیون راس بیشتر شده است، اما موضوع حائز اهمیت اینجاست که زایش‌های پاییزه از تغذیه خوبی برخوردار نیستند. مرتع نمی‌روند زیرا در پاییز و زمستان به دلیل سردی هوا مرتعی وجود ندارد و دام ماده نیز شیر کافی برای بره‌ها ندارد تا بنیه آنها را قوی کند. در نتیجه اصطلاحا به زایش های پاییزه زایش “شیرسوز” می‌گویند. بره‌های ماده آنها نیز به عنوان بره مولد استفاده نمی شود.

امسال خشکسالی و کمبود بارش داریم

رئیس اتحادیه مرکزی دام سبک کشور تصریح کرد: به عبارت دیگر چون این دام‌ها به درستی تغذیه نمی‌شوند دام ماده آنها مستقیما وارد پروار شده و تا آخر زمستان کشتار می‌شود. این یعنی دامی به گله مولد اضافه نمی‌شود. اصولا دام پاییز به درد گله نمی‌خورد و باید تا بهار صبر کرد.

وی با بیان اینکه مشکل ما تولید مقطعی دو تا سه میلیون بره نیست بلکه گله مولد است. گفت: امسال خشکسالی و کمبود بارش داریم. ولی اگر بارندگی در بهار خوب و مراتع سبز و خوب داشته باشیم همچنین دامدارها نیز دورنمای خوبی از تولید داشته باشند گله‌های مولد بیشتری در بهار تولید می‌شود. اوضاع بهتر خواهد شد.

دادرس در پاسخ به این سوال که آیا امکان واردات دام مولد از کشورهای دیگر وجود دارد یا خیر؟ افزود: سال ۱۳۹۴ تعداد زیادی گوسفند و بز از فرانسه وارد کشور و با گله‌های بومی ادغام شد. مساله حائز اهمیت در این بخش این است که گوسفند با توجه به شرایط آب و هوایی هر منطقه رشد می‌کند. گوسفندی که از اروپا می‌آید و با بارندگی و مرتع سبز سازگار است نمی‌تواند در کشور ما رشد کند. یعنی هر نژادی در شرایط مخصوص خودش می‌تواند زنده بماند. همچنین هر منطقه بیماری‌های مختص به خود را دارد که نژادهای دیگر قادر به تحمل آن نیستند و عملا واردات دام مولد نتیجه بخش نیست.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا