قیمت برخی کالاهای اساسی در بازار+ جدول
هر کیلو گرم گوشت مرغ منجمد در فروشگاه های زنجیره ای سطح شهر ۶۵ هزار تومان به فروش می رسد.
به گزارش در لحظه، رصد بازار برخی کالاهای اساسی در بعضی فروشگاههای زنجیرهای انجام شد. طی ۹ ماه نخست سال تقریباً ۲۰۰ کد تعرفه از دریافت ارز ترجیحی خارج شد و در فهرست کالاهایی با ارز نیمایی قرار گرفت. البته یک استثنا در حوزه حبوبات اتفاق افتاد که به دلیل چالش در بازار دوباره از تالار دو به یک بازگشت.
هفته اول دی ۱۴۰۲ اعلام شد حبوبات از تالار اول به دوم رفت اما پس از حدود یک هفته به دستور وزیر جهاد کشاورزی به تالار اول بازگشت. معمولاً نرخ کالاهای بسته بندی شده نسبت به فروش فلهای آن بالاتر است. زیرا هزینه کاغذ، چاپ و… قیمت تمام شده را افزایش میدهد. به عنوان مثال حبوبات فلهای نسبت به نوع بسته بندی ارزانتر است. اما انتقال این کالا از تالار اول به دوم سبب شد تا قیمت آن افزایشی شود. مثلاً قیمت لوبیا سفید از ۸۳ هزار تومان به ۹۱ هزار تومان برسد. در ادامه با برگشت این کالا به تالار اول نرخ این محصول ۸۹ هزار تومان شد. رصد روز گذشته نشان داد نرخ آن دوباره افزایشی شده و برخی خرده فروشیهای سطح هر کیلو گرم لوبیا سفید فلهای را به مبلغ ۹۶ هزار تومان به فروش میرسانند. این افزایش برای سایر حبوبات هم بوده همان گونه که سال گذشته نیز در نیمه دوم خرده فروشها مبادرت به افزایش قیمت این محصول پروتئینی کردند.
هر کیلو گرم گوشت مرغ گرم ۸۷ هزار تومان
با وجود افزایش هر کیلو گرم حبوبات به شکل فلهای باز هم نسبت به قیمت بسته بندی آن ارزانتر است. شاید همین امر سبب شده تا فروشندگان در این بخش در مقاطع زمانی مختلف نرخ محصولات را افزایش دهند.
همچنین در سطح فروشگاههای پروتئین فروشی هر کیلو گرم گوشت مرغ گرم ۸۷ هزار تومان و گوشت مرغ منجمد در فروشگاههای زنجیرهای ۶۵ هزار تومان به فروش میرسد. در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی در بسته بندی فروشگاهی میآید (تمام قیمتها به هزار تومان است).
قیمت کالاهای اساسی
گفتنی است؛ در میادین و بازارهای میوه و تره بار مواد پروتئینی ۵۶ درصد، حبوبات ۲۴ درصد، غلات ۲۰ درصد، مرغ ۱۰ درصد، تخم مرغ ۸ درصد، قند ۱۴ درصد و شکر ۱۴ درصد ارزانتر از سطح شهر است. کنسرو ماهی در این سبد غذایی وجود ندارد. زیرا به گفته رئیس انجمن کنسرو ایران رئیس پیشین سازمان میوه تره بار عرضه این محصول را با ۲۰ درصد تخفیف پیشنهاد داده بود و تولیدکنندگان درخواست ۱۵ درصد داشتند؛ از این رو تا امروز توافق حاصل نشده است.
منبع: مهر