قانون کاهش مدت سربازی به کجا رسید؟
نماینده نجفآباد در مجلس با بیان اینکه قانون کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب باید حداکثر تا شهریور ماه اجرایی شود، گفت:آییننامههای اجرایی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری (۱۴۰۳) اجرایی شود.
به گزارش سرویس اخبارسیاسی درلحظه، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موافقت شورای نگهبان با مصوبه کاهش دوره سربازی و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اظهار کرد: بر اساس مصوبه مجلس در ماده 102 برنامه 5 ساله هفتم که به تایید شورای نگهبان رسید. ستاد کل نیروهای مسلح در طول اجرای برنامه هفتم توسعه، نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین 14 ماه (با احتساب مدت آموزشی و نیز از طریق جایگزینی با سایر عضویتها) و تعیین تکلیف مشمولان غایب، اقدام میکند.
وی به کاهش مدت سربازی به 14 ماه طبق این قانون خبر داد. گفت: مدت خدمت سربازی حداکثر 14 ماه است که بسته به چهار نوع منطقه آب و هوایی متغیر است. در شرایط بد آب و هوایی در مناطق مرزی مدت خدمت سربازی به 9 ماه با آموزشی کاهش یافته است.
نماینده نجفآباد در مجلس با بیان اینکه طرح مذکور باید حداکثر تا شهریور ماه اجرایی شود. گفت: آییننامههای اجرایی این طرح باید تدوین شود تا در نیمه اول سال جاری (1403) اجرایی شود.
ابوترابی در توضیح بخش دیگری از این قانون، گفت: این مصوبه به تعیین تکلیف مشمولان غایب توسط ستاد کل نیروهای مسلح و نیز دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاههای معتبر خارجی، تاکید کرده است. همچنین طبق این مصوبه مشمولان بالای 35 سالِ دارای 2 فرزند یا بیشتر، از خدمت وظیفه عمومی معاف میشوند.
منبع: تسنیم