اخبار علم و فناوری

هشدار جدی پلیس؛ فیشینگ به اینترنت رایگان رسید

آغاز اختصاص اینترنت رایگان برای همه مردم، کلاهبرداران اینترنتی را که با استفاده از حربه «فیشینگ» اقدام به خالی کردن حساب های بانکی شهروندان می کنند، بر آن داشته تا با ارسال پیام به مردم درباره دریافت این بسته های رایگان اینترنتی، آنها را به بازکردن لینک های آلوده ترغیب کنند.

به گزارش در لحظه،  دولت از دهم دی ماه اختصاص بسته اینترنت رایگان برای همه مردم در قالب ۱۰ گیگا بایت اینترنت داخلی (معادل پنج گیگا بایت اینترنت بین الملل) بر روی یکی از سیم‌کارت‌های هر فرد را عملیاتی کرد.

طبق اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کاربران می‌توانند با مراجعه به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس my.gov.ir از این هدیه بهره‌مند شوند. جزئیات بهره‌مندی از اینترنت رایگان را اینجا بخوانید:

پس از اعلام جزئیات طرح دولت برای اختصاص اینترنت رایگان به مردم، کلاهبرداران اینترنتی که از طریق بدافزارها و ارسال لینک های آلوده اقدام به خالی کردن حساب های مردم می شوند، دست به کار شده اند و به همین علت رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا فراجا روز سه شنبه به شهروندان توصیه کرد: بسته اینترنت رایگان را صرفا از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند فعال کنند.

سرهنگ مصطفی نوروزی روز سه شنبه اظهار داشت: بسته اینترنت رایگان اختصاص داده شده به کاربران از سوی دولت صرفا از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به آدرس http://my.gov.ir قابل فعال سازی است .

رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا فراجا ادامه داد: هرگونه اطلاع رسانی در این خصوص فقط از طریق سرشماره پیامکی CRA.ir انجام می شود.

وی اضافه کرد: شهروندان توجه داشته باشند هر گونه پیام دریافتی در این زمینه از شماره‌های شخصی و یا شبکه‌های اجتماعی قطعاً از سوی مجرمین ارسال شده و با هدف کلاهبرداری و خالی نمودن حساب های بانکی است؛ لذا موکداً به این پیام ها توجه ننموده و از باز کردن هر گونه لینک و یا نصب برنامه های اندرویدی با این عنوان خودداری نمایند.

سرهنگ نوروزی عنوان داشت: سایت پلیس فتا به آدرس اینترنتی http://www.cyberpolice.gov.ir آماده دریافت گزارش های مردمی بوده و کاربران گرامی می‌توانند آخرین اخبار حوادث و رویدادهای سایبری را از این سایت دنبال نمایند.

پیشتر پلیس فتا به شهروندان درباره دام کلاهبرداران اینترنتی برای دریافت سود سهام عدالت هشدار داده بود.

 

در دنیای فناوری ارتباطات و اطلاعات هرگونه تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی همچون نام کاربری، گذرواژه و اطلاعات حساب بانکی افراد از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و نظایر آن فیشینگ نام دارد.

در این شیوه کلاهبرداران با سرقت اطلاعاتی چون کلمه کاربری، رمز عبور، شماره ۱۶ رقمی عابر بانک، رمز دوم و CVV۲ کارت های بانکی مشتریان از طریق ابزارهای الکترونیکی ارتباطات، اقدام به خالی کردن حساب ها می کنند.

البته کلاهبرداران اینترنتی برای ترغیب مردم به اینکه اطلاعات شخصی خود را به آنها ارایه کنند، اقدام به فریب آنها می کنند تا این اطلاعات حساس را به صورت اختیاری در اختیار کلاهبرداران قرار دهند.

ارسال پیامک به ظاهر از سوی بانک یا موسسه یا شرکت که در آن درخواست می‌شود، اطلاعات حساب خود را از طریق پیامک ارسال نمایند، یکی از این روشها است.

همچنین این کلاهبرداران با طراحی وب سایت جعلی و ارسال آن به صورت پیامک به اشخاص آنها را ترغیب می کنند تا لینک مورد نظر را باز کنند و به این ترتیب اطلاعات آنها لو می رود.

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا