چهره های ایرانی

عکس صادق هدایت وقتی که کارمند بانک بود

این عکس در سال ۱۳۱۷ در حیاط بانک ملی در خیابان فردوسی برداشته شده است.

به گزارش سرویس چهره های ایرانی در لحظه، صادق هدایت یکی از بزرگ‌ترین و پرآوازه‌ترین نویسندگان ایرانی معاصر و صاحب آثاری چون «بوف کور» و «سگ ولگرد» است. هدایت معرف سبک مدرنیستی به ادبیات داستانی ایران و از پیشگامان داستان‌نویسی نوین ایران به شمار می‌آید. تعدد تألیفاتی که درباره‌ی آثار و زندگی او منتشر شده نشان از تأثیر ژرف وی بر جریان روشنفکری ایران دارد.

صادق هدایت در سال ۱۳۰۵ برای تحصیل به بلژیک و فرانسه می‌رود، بعد از چندبار تغییر رشته با توجه به بی‌رغبتی‌اش به تحصیلات آکادمیک، از تحصیل انصراف می‌دهد و به ایران بازمی‌گردد. پس از بازگشت از فرانسه، سال ۱۳۰۹ در «بانک ملی ایران» آغاز به‌کار می‌کند. اندکی بعد، در مهر ۱۳۱۰ از این کار استعفا می‌دهد. در این زمان طی نامه‌ای به دوستش، تقی رضوی می‌نویسد قصد دارد پس از استعفا به‌شکل شراکتی با دو نفر از دوستانش، کتابخانه‌ای دایر کنند. چنین نمی‌شود و در نامه بعدی‌اش به تقی رضوی به‌ تاریخ مهر ۱۳۱۱ خود را کارمند اداره تجارت می‌نامد. هدایت از ۶ شهریور ۱۳۱۱ تا دی ‌۱۳۱۳ در اداره‌ کل تجارت، و تا ۳۰ اسفند ۱۳۱۴ در وزارت امور خارجه مشغول‌ به کار است.

در این دوره او در «آژانس خبری پارس» استخدام می‌شود که در آن‌جا وظیفه انتخاب متن و ترجمه از مطبوعات خارجی را برعهده دارد. پس از آن نیز دوره‌ای را در شرکت سهامی‌ کل ساختمان می‌گذراند. در سال ۱۳۱۴ به هند می‌رود، در سال ۱۳۱۶ پس از بازگشت از سفر هند، مجدداً در بانک ملی ایران استخدام می‌شود؛ اما بیش از یک‌ سال در آن‌جا دوام نمی‌آورد. پس از آن، با چاپ مقاله در مجلات مختلفی مچون «موسیقی» اموراتش را می‌گذراند. آخرین شغلی که هدایت، پیش از سفر بی‌بازگشتش، در ایران برعهده دارد، مترجمی برای دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است.

صادق هدایت، که پیش‌تر هم دست به خودکشی زده، سرانجام نهم‌ آوریل ۱۹۵۱ میلادی (۱۹ فروردین ۱۳۳۰) دومین اقدام را در آپارتمان خود واقع در بولوار «سن میشل» خیابان «شامپیونه» پاریس انجام می‌دهد و با گشودن شیر گاز، به زندگی‌اش پایان می‌بخشد.

اطلاعات آنلاین عکس‌هایی را از او منتشر کرده مربوط به زمانی که کارمند بانک بود. اطلاعات آنلاین در توضیح عکس‌ها نوشته است: این عکس‌ها در سال ۱۳۱۷ در حیاط بانک ملی در خیابان فردوسی برداشته شده است. عکس‌ها را در پی می‌بینید:

منبع: اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا