طرح جریمه خودروهای تک سرنشین / ماجرا چیست؟

به گزارش درلحظه، طرحی در دستور کار قرار دارد که می‌خواهد خودروهای تک سرنشین را جریمه کند، هر چند این طرح در مرحله مطالعه است اما با توجه به این که شهرداری و پلیس راهنمایی و رانندگی این طرح خوب می‌دانند احتمال تصویب و اجرای آن می رود.
گرچه معضل ترافیک در تهران شدید است و باید راهکاری برای آن اندیشید، اما آیا جریمه خودروهای تک سرنشین راهکار مناسبی خواهد بود؟
مردم پول داده‌اند و خودرو خریداری کرده‌اند،‌ حال می‌خواهند از این خودرو برای رفت و آمد و راحتی خود بهره ببرند آیا جریمه خودرویی که تک سرنشین است،‌ از منظر قانون درست است؟
قطعا در این زمینه کارشناسان و دست اندرکاران باید با دقت بالایی به همه جوانب آن بنگرند.
محدود کردن مردم و سلب حقوق نمی‌تواند راهگشای معضل ترافیک و آلودگی هوا باشد.
رئیس راهور فراجا اط بررسی طرح جریمه خودروهای تک سرنشین سخن گفته و البته آن را طرح خوبی دانسته است اما تبعات چنین طرحی در نظر گرفته شده است؟
قطعاً این مسئله بخشی از حقوق شهروندی است،‌ داشتن خودرو و استفاده از آن در چارچووب قوانین راهنمایی و رانندگی از حقوقی است که ره شهروند از آن برخوردار است، حتی محدودیت‌هایی که در چارچوب طرح ترافیک برای مردم ایجاد می‌شود یک نوع سلب حقوق شهروندی مردم است اما ایجاد محدودیت بیشتر در این زمینه قطعاً نمی‌تواند راهگشا باشد چرا؟ چون تا زمانی که وضعیت حمل و نقل عمومی به ویژه در تهران و دیگر کلانشهرها به گونه‌ای است که همگان آن را تجربه دارند،‌ نمی توان مردم را برای استفاده از وسیله نقلیه شخصی محدودتر کرد.
کمبود اتوبوس به شدت در تهران وجود دارد، مترو از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و تاکسی‌رانی نیز از نابسامانی رنج می‌برد تنها کافی است چند قطره باران ببارد آنگاه است که مشخص می‌شود وضعیت حمل و نقل عمومی در چه شرایطی است.
هر گاه سیستم حمل و نقل عمومی سامان پیدا کرد آنگاه شاید بتوان از طرح‌هایی همچون جریمه خودروهای تک سرنشین استفاده کرد.
ضمن آن که اگر این طرح برای جلوگیری از رفت و آمد خودروهای تک سرنشین باشد،‌باید از تردد آنها جلوگیری کرد نه جریمه! اگر این طرح به دنبال کسب درآمد باشد نمی‌توان امیدی به موفقیت آن داشت.
رئیس راهور فراجا درباره طرح جریمه خودروهای تک سرنشین گفته است؛ این طرح فعلا در حد مطالعه است. کاری که نتواند نتیجه و بازخورد مناسب داشته باشد، قطعا در دستور کار قرار نخواهد گرفت. در حال حاضر این طرح، یک کار مطالعاتی است و اگر بتوانیم آن را اجرایی کنیم، طرح بسیار خوبی است. مشروط به این که ما امکان و قابلیت کنترل و سایر ساز و کارهای مورد نیاز این طرح را در مرحله اول بتوانیم، اجرا کنیم.
رئیس پلیس راهور فراجا گفت: خودروهای داخلی فاقد هر دو جنبه سامانه‌های ایمنی فعال و غیرفعال است و در جاده‌های کشور علاوه بر نقاط حادثه خیز، در خیلی از محورها، حتی محورهای آزادراهی، بزرگراهی و اصلی بحث بخشندگی راه را نمی‌بینیم.
سردار سید تیمور حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به کیفیت خودروهای داخلی و نقش آن در تصادفات جاده‌ای و همچنین وضعیت‌ راه‌ها، بیان کرد: در همه دنیا موضوع خطای انسانی به عنوان یک واقعیت پذیرفته شده و گفته شده است که انسان امکان خطا کردن را دارد و ما نمی‌توانیم خطای انسان را به صفر برسانیم، اما آن چیزی که می‌تواند این خطار را جبران کند و به عنوان اولین و آخرین اشتباه آن فرد باشد، امکاناتی است که در ساخت راه و وسایل نقلیه باید در نظر گرفته شود.
وی گفت: در ساخت راه‌ها به این نکته اشاره می‌شود که راه باید بخشنده باشد. راه بخشنده به این معناست که قابلیت جبران خطای عامل انسانی را داشته باشد.
رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به کیفیت وسایل نقلیه و خودروهای تولیدی، عنوان کرد؛ در موضوعات وسایل نقلیه به سامانه‌های ایمنی آن می‌پردازند. یک خودرو باید دارای دو دسته از سامانه‌های ایمنی باشد. اولین دسته از سامانه‌های ایمنی، سامانه‌های فعال است. سامانه و قابلیت‌هایی از جمله ترمز، سنسورهایی که برای تشخیص خطر به کار می‌رود و… که می‌تواند به جلوگیری از تصادفات کمک کند.
وی در ادامه بیان کرد: دسته دوم از این امکانات، سامانه‌های ایمنی غیر فعال است. نقش این سامانه‌ها این است که بعد از وقوع تصادف، باعث می‌شود که جان راننده و سرنشینان حفظ شود. این امکانات از جمله کمربند ایمنی، کیسه هوا، استحکام بند، شاسی و ستون‌ها، جنس و تعبیه شیشه‌ها و … است که این امکانات به خودروها این قابلیت را می‌دهد که اگر فردی خطا کرد و دچار سانحه‌ شد، جان سرنشینان حفظ شود.
سردار حسینی با بیان اینکه خودروهای ما فاقد هر دو جنبه سامانه‌های ایمنی است و در جاده‌های ما علاوه بر نقاط حادثه خیز، ما در خیلی از محورها، حتی محورهای آزادراهی، بزرگراهی و اصلی بحث بخشندگی راه را نمی‌بینیم، گفت: از منظر مختلف، ایرادهایی که در راه‌های کشور وجود دارد و خودنمایی می‌کند؛ باید تمام آنها برطرف شود.
رئیس پلیس راهور فراجا در خصوص شناسایی و کنترل نقاط پر خطر جاده‌ای، گفت؛ شناسایی نقاط پر خطر بیشتر بر اساس تحلیل و آنالیز اطلاعات تصادفات صورت می‌گیرد و پلیس نیز بر اساس تحلیل داده‌های تصادف به این نتیجه می‌رسد که در کدام نقطه از جاده، میزان تصادفات بیشتر است و در آن شرایط به بررسی علت تصادفات پرداخته و سپس نقش راه‌ را در وقوع حادثه بررسی می‌کند.
وی افزود: پس از شناسایی یک نقطه حادثه خیز به دلایل مختلف و بررسی همه دیتاها، اطلاعات و عارضه‌ای که باعث تصادف شده، در نهایت تجویز می‌کنیم چه اقداماتی از جمله اصلاح شیب، شیب شیروانی، پیج، نصب گاردریل، نوع تجهیزاتی و… صورت گیرد.
سردار حسینی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا می‌توانیم در سال آینده شاهد به‌روزرسانی و تغییراتی در قوانین راهنمایی و رانندگی باشیم، خاطرنشان کرد: ما در حال تلاش هستیم که بتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم. به شخصه امیدوارم که این اتفاق بیفتد. ما پیگیر خیلی از موضوعات هستیم و به موقع اطلاع راسانی خواهد شد.

منبع:سیاست روز

snapp food

اخبار اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
ads
ads