اخبار علم و فناوری

ایسوس و لنوو ایران را ترک کردند

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه تاکید کرد: برندهایی مانند ایسوس و لنوو، به دلیل فشارهای بین‌المللی، ایران را تحریم کرده‌اند.

به گزارش سرویس اخبار علم و فناوری در لحظه، برندهای بزرگ فناوری به دلیل تحریم‌های بین‌المللی و فشارهای ایالات متحده، به‌تدریج از بازار ایران خارج شده‌اند. شرکت‌هایی مانند IBM، hp و Apple پیشتر فعالیت‌های خود را محدود کرده و برخی از آن‌ها به‌طور کامل از بازار ایران خارج شده‌اند.

اخیراً شرکت‌های بزرگ دیگری مانند ایسوس نیز به جمع برندهایی پیوسته‌اند که ایران را تحریم کرده‌اند. اتحادیه اروپا نیز با تحریم نهادها و شرکت‌های فناوری ایران، مشکلات بیشتری برای دسترسی به فناوری‌های روز دنیا ایجاد کرده است. این تحریم‌ها تأثیر جدی بر واردات و تأمین تجهیزات مورد نیاز برای توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات کشور گذاشته است.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه به تشریح وضعیت بازار کالاهای فناوری و چالش‌های جدید پیش‌روی واردات این محصولات پرداخت.

محمدرضا فرجی تهرانی، با اشاره به تحریم‌های جدید علیه برندهای معروف فناوری، گفت: برندهایی مانند ایسوس و لنوو، به دلیل فشارهای بین‌المللی، ایران را تحریم کرده‌اند. این موضوع تازه‌ای نیست و کشور ما به‌طور مکرر در زمینه کالای آی‌تی با چنین مشکلاتی مواجه بوده است. اما در مجموع با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته با واردکنندگان این دو برند جای هیچ‌گونه نگرانی برای مصرف‌کنندگان نیست.

فرجی تهرانی در ادامه تصریح کرد: صنعت فناوری اطلاعات ایران همواره با چالش‌هایی نظیر تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی روبرو بوده است، اما هدف اصلی ما این است که کالای روز دنیا را به کشور وارد کنیم. پیشرفت کشور تنها زمانی ممکن است که فناوری‌های نوین و به‌روز در دسترس باشند. در دنیای امروز که به‌سرعت به سوی استفاده گسترده از هوش مصنوعی پیش می‌رود، لازم است که ما نیز در جهت خودکفایی در تولید مایحتاج مردم گام برداریم و این امر تنها زمانی ممکن خواهد بود که از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها حمایت کنیم.

وی افزود: با توجه به تکنولوژی بالای فناوری تنها تعداد انگشت‌شماری از کشورها توانایی تولید اقلام‌های‌تک را دارند. در این زمینه، مسئولان واردکننده کالاهای آی‌تی به ما اطمینان داده‌اند که هیچ نگرانی برای تأمین کالاهای ضروری وجود نخواهد داشت و حتی برندهایی همچون ایسوس و لنوو نیز تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهند شد.

رئیس اتحادیه صنف فناوران رایانه در ادامه به تغییرات اخیر در روند واردات این محصولات اشاره کرد و به اقتصادنیوز گفت: به دلیل تحریم‌ها، واردکنندگان مجبور شده‌اند تا از روش‌های غیرمستقیم برای تأمین کالا استفاده کنند. این روند ممکن است مشکلاتی در ثبت سفارش و تخصیص ارز به‌وجود آورد، چرا که با توجه به خرید غیر مستقیم کالا در مبدا تامین‌کننده سریع‌تر از گذشته کالا را تحویل داده و پذیرای این موضوع نمی‌باشد که کالا را دپو کرده یا رزرو برای واردکنندگان کند.

فرجی در پایان از مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی خواست تا به‌منظور تسهیل روند واردات کالاهای فناوری، تمهیدات لازم را اتخاذ کنند: ما بارها از مسئولان درخواست کرده‌ایم تا با سرعت بیشتری ثبت سفارش‌ها را تسهیل کرده و تخصیص ارز به‌ویژه در زمینه کالای فناوری را افزایش دهند، چرا که این کالاها جزء نیازهای اساسی سازمان‌ها، ارگان‌ها و حتی مصرف خانگی است. امیدواریم با توجه به اهمیت این موضوع، مقامات مسئول در وزارت صنعت و اقتصاد به‌زودی اقداماتی در جهت بهبود شرایط اتخاذ کنند.

منبع: اقتصادنیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا