امکان ابتلا به آبله مرغان در تمامی گروه های سنی وجود دارد؟
مدیر بیمارستان تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آبله مرغان ، یک عفونت ویروسی بسیار مسری است که در درجه اول کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد، اما میتواند افراد را در هر سنی مبتلا کند.
به گزارش در لحظه، دکتر محمد رضا کشت مندی با بیان اینکه این بیماری پس از عفونت اولیه ویروس واریسلا زوستر ایجاد میشود. خاطر نشان کرد: آبلهمرغان منجر به ایجاد بثورات پوستی و تاولهای کوچک و خارشدار شده. در نهایت، پوستهپوسته میشوند.
مدیر بیمارستان تخصصی کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد. تاولها معمولاً از قفسه سینه، پشت و صورت آغاز میشوند. سپس به پوست سایر اندامها گسترش مییابند. بثورات و سایر علائم مانند تب، خستگی و سردرد معمولاً پنج تا هفت روز طول میکشد.
دکتر کشت مندی عوارض این بیماری را سینهپهلو، التهاب مغز و عفونتهای پوستی باکتریایی برشمرد. گفت: این بیماری، معمولاً در بزرگسالان، شدیدتر از کودکان است، آبلهمرغان یک بیماری هوابرد است که از طریق سرفه و عطسه فرد مبتلا بهراحتی از فردی به فرد دیگر سرایت میکند. دوره نهفتگی آن، ۱۰ تا ۲۱ روز است و پس از آن، بثورات، ظاهر میشوند.
بر اساس علائم ظاهری بیمار، قابل تشخیص است
متخصص بیماری های کودکان گفت: این بیماری معمولاً بر اساس علائم ظاهری بیمار، قابل تشخیص است. اما در موارد غیرمعمول میتوان با انجام آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) از مایع تاولها، ماهیت بیماری، تأیید شود.
وی با بیان اینکه آبلهمرغان معمولاً فقط یک بار در طول زندگی مبتلایان باعث بیماری میشود. در صورتی که عفونت مجدد توسط این ویروس رخ دهد، معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمیکند. بیان داشت: بخش عفونی این مرکز با داشتن کادر درمانی مجرب ،پزشکان فوق تخصص وپرستاران تخصصی کودکان. استفاده از تجهیزات به روز ،فضای فیزیکی مناسب وارائه با کیفیت خدمات درمانی به زائرین ومجاورین امام رضا علیه السلام توانسته است. نقش بزرگی در حوزه درمان وسلامت در شهر مقدس مشهد ایفا نمایند
دکتر کشت مندی استفاده از لباس نخی گشاد برای تنفس بهتر پوست، پماد کالامین دی برای تسریع بهبودی تاول ها. اجتناب از کم آبی بدن و نوشیدن مقدار زیاد مایعات، استفاده از آنتی هیستامین مانند دیفن هیدرامین و عدم مصرف نوشیدنی های گاز دار وشیرین را از توصیه های مفید در زمان ابتلا به این بیماری عنوان کرد.
منبع: بهداشت نیوز