کاساوا؛ غذای مرگبار یا یک خوراکی بیخطر؟
![کاساوا](https://darlahzeh.news/wp-content/uploads/2025/02/کاساوا-780x470.png)
هر سال حدود ۲۰۰ نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف این گیاه جان خود را از دست میدهند. اما از طرفی تعداد بسیاری از مردم این گیاه را بهطور مرتب میخورند و مشکل جسمی هم ندارند.
به گزارش سرویس مهارت زندگی در لحظه، هر سال حدود ۲۰۰ نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف این گیاه جان خود را از دست میدهند. اما از طرفی تعداد بسیاری از مردم این گیاه را بهطور مرتب میخورند و مشکل جسمی هم ندارند.
کاساوا، با اینکه کشندهترین غذای جهان است و سالانه موجب مرگ ۲۰۰ نفر میشود، هنوز غذای محبوب میلیونها نفر در سراسر جهان است.
کاساوا، ماده غذایی اصلی حداقل ۵۰۰ میلیون نفر در جهان است که سالانه از آن صدها میلیون تُن برای عرضه به مردم تولید میشود.
درواقع کاساوا، گیاهی است که در مناطق گرمسیری، بهویژه آفریقا، آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی رشد میکند. در حال حاضر نیجریه بزرگترین تولیدکننده کاساوا در دنیا است. این گیاه بهدلیل مقاومت بالا در برابر شرایط خشک و کمآب، تبدیل به یکی از منابع غذایی مهم در مناطق با شرایط اقلیمی سخت شده و در رژیم غذایی حداقل نیم میلیارد نفر در سراسر جهان قرار گرفته است. اما ریشه، پوست و برگهای این گیاه حاوی نوعی مواد سمی است که سیانید هیدروژن تولید میکند.
در هر کیلوگرم نوع شیرین گیاه کاساوا، ۲۰ میلیگرم سیانید وجود دارد اما در نوع تلخترین این گیاه تا ۱۰۰۰ میلیگرم سم سیانید یافت میشود.
بنابر تخمین سازمان بهداشت جهانی، هر سال حدود ۲۰۰ نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف این گیاه جان خود را از دست میدهند. اما از طرفی تعداد بسیاری از مردم این گیاه را بهطور مرتب میخورند و مشکل جسمی هم ندارند.
علت مرگبار شدن این گیاه، اشتباه در تهیه غذا و دسر از این گیاه است. کاساوا، پیش از مصرف باید حداقل ۲۴ ساعت در آب خیسانده و سپس کاملا پخته شود.
سیانید، فرد را به اختلال عصبی آتاکسی که سیستم عصبی و تنفسی را هدف میگیرد مبتلا میکند و در موارد جدیتر موجب مرگ میشود.
منبع: خبرآنلاین
مهارت زندگی