پژمان جمشیدی در جشنواره فجر/ «آنتیک» و کمدی متفاوتش
«آنتیک» در صدر فهرست کمدیهای کنجکاویبرانگیز جشنواره امسال قرار دارد. فیلمی که بهظاهر، با فرمول «فسیل» ساخته شده و از سوژه ملتهبی نیز برخوردار است که بر جذابیتهای اثر خواهد افزود.
به گزارش سرویس چهره های ایرانی در لحظه، «آنتیک» با توجه به سوژه و داستانی که دارد، در صف نخست جریان کمدی جشنواره امسال قرار دارد. کارگردانی دارد که تاکنون این شکل از فیلمسازی را تجربه نکرده و البته از یک پژمان جمشیدی متفاوت هم برخوردار است که آمده تا پس از ۹ سال حضور متوالی در این رویداد، بالاخره به سیمرغ برسد.
از رونمایی جشنوارهای «مردی که زیاد میدانست» تا «آنتیک»، ۴ دهه میگذرد. فیلمهای کمدی از همان نخستین دورههای جشنواره، نمایندهای را در بخش رقابتی داشتند. گرچه این حضور نانوشته، در دهه ۹۰ تاحدودی رنگ باخت و تعریفی که از حضور آثار کمدی در جشنواره فجر ارائه شد، اجازه نداد تا برخی آثار درخور این گونه بتوانند به بزرگترین رویداد سینمایی کشور راه یابند.
بررسی کمدیهایی که طی ۴۳ سال گذشته در جشنواره حضور داشتند نشان میدهد که هیات انتخاب، آثار چندان بیراهی را به استقبال سیمرغ نفرستادهاند. عمده این کمدیها، با اقبال مخاطبان، منتقدان و داوران مواجه شدند و هیچگاه شدت انتقادها از حضور این آثار در جشنواره، همردیف برخی درامها قرار نگرفت.
«آنتیک» در صدر فهرست کمدیهای کنجکاویبرانگیز جشنواره امسال قرار دارد. فیلمی که بهظاهر، با فرمول «فسیل» ساخته شده و از سوژه ملتهبی نیز برخوردار است که بر جذابیتهای اثر خواهد افزود
امسال احتمالا تنها دورهای از جشنواره است که کمدی، ۵ نماینده دارد. آثاری که حداقل و بر روی کاغذ، امتیازهای موجهی برای جذب مخاطب دارند و تا پیش از نمایش جشنوارهای آنها نیز انتقادات تند و تیزی متوجه هیات انتخاب از بابت انتخاب ۵ اثر در این حوزه نبوده؛ آنهم در روزگاری که تب انتقاد از ترویج کمدی حسابی داغ است.
«آنتیک» اما بهنوعی، در صدر فهرست کمدیهای کنجکاویبرانگیز جشنواره امسال قرار دارد. فیلمی که بهظاهر، با فرمول «فسیل» ساخته شده و طبق داستان کوتاهی که از فیلم منتشر شده، از سوژه ملتهبی نیز برخوردار است که بر جذابیتهای اثر خواهد افزود.
همچنین این فیلم، تیم بازیگران خوبی دارد که زوج اصلی آن، پژمان جمشیدی و بیژن بنفشهخواه هستند؛ زوجی که برای نخستینبار روبهروی هم قرار گرفتهاند و طبق شنیدهها، اتفاق خوبی را رقم زدهاند.
نکته جالب فیلم اما به کارگردان آن مربوط است که در کارنامه خود، فیلمهایی چون «هیهات» و «حق سکوت» را به عنوان درامهایی جدی دارد و حالا باید دید نخستین تجربه کمدی این کارگردان، با این سروشکل موجه، تا چه میزان خواهد توانست در جشنواره افتخارآفرین ظاهر شود.
جمشیدی در سالهای نخست که برای ایفای نقش در فیلمی نامزد شده بود، با برخوردهای عجیبی مواجه شد اما اکنون چندسالی است که او، یکی از موردانتظارترین بازیگران برای دریافت سیمرغ است
امسال اما نهمین سال متوالی است که پژمان جمشیدی، فیلمی در بخش مسابقه جشنواره دارد. بازیگری که در فجر سیوپنجم با «خوب، بد، جلف» حضور داشت و حالا با «آنتیک» دومین تجربه کمدی خود را در این رویداد تجربه میکند. جمشیدی طی ۷ دوره دیگر، تماما با آثار درام در جشنواره حاضر بوده و تجربه چندین نامزدی و البته دیپلم افتخار را نیز در کارنامه دارد.
جمشیدی در سالهای نخست که برای ایفای نقش در فیلمی نامزد شده بود، با برخوردهای عجیبی مواجه شد اما اکنون چندسالی است که او، یکی از موردانتظارترین بازیگران برای دریافت سیمرغ است. این انتظار از سال ۱۴۰۰ که این بازیگر ۲ فیلم «بیمادر» و «علفزار» را در جشنواره داشت، به بالاترین حد خود رسید؛ هر چند که او در جشنواره چهل و یکم با «یادگار جنوب» و در سال ۱۴۰۲ با «بیبدن»، جزو یکی از بازیگران موردانتظار برای افتخارآفرینی در فجر بود.
آنطور که از شنیدهها برمیآید، جمشیدی برخلاف آنچه تصور میشود، در «آنتیک» تاحدودی از آن پوسته همیشگی فاصله گرفته و شمایل دیگری از بازی خود را به نمایش گذاشته است. اگر اینطور باشد، دور از انتظار نیست که نام این بازیگر را در میان نامزدهای جشنواره ببینیم؛ هرچند با توجه به انتظاری که طی این سالها مبنی بر اعطای سیمرغ به این بازیگر وجود داشته، وی اگر با «آنتیک» افتخارآفرین ظاهر شود، باز هم تعجب چندانی را در پی نخواهد داشت.
با تمام این احوال، پژمان جمشیدی، اتفاق مهم «آنتیک» است و یکی از اصلیترین دلایلی که مخاطبان جدی جشنواره فجر دوست دارند این فیلم را تماشا کنند.
منبع: ایرنا
چهره های ایرانی