بدون هماهنگی محیط بانان به حیات وحش غذا ندهید
مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان با بیان اینکه در یخبندان به علت کم شدن غذا، حیات وحش بیشتر به سمت مناطق مسکونی میآیند، از مردم خواست به آنها آزار و آسیب نرسانند و تا حد امکان دستی به آنها غذا ندهند، چون عادت میکنند و بعد از مساعد شدن شرایط جوی هم به سمت مناطق مسکونی میآیند که به لحاظ امنیت میتواند مشکلاتی را ایجاد کند.
به گزارش در لحظه، حمزه عشوری امروز هفتم اسفند ماه در جمع خبرنگاران با اشاره به بارش شدید برف و برودت هوا، اظهار کرد: وقتی برف میبارد و تمام کوه و دشت سفیدپوش میشود، منظره زیبا و خیرهکنندهای از زمستان را به تصویر میکشد. اما در این میان، مخلوقاتی هستند که با بارش برف و برودت هوا دچار مشکل میشوند.
وی افزود: باید این روزها مراقب آنها باشیم. حتما در سالهای اخیر زیاد دیده یا شنیدهاید که با بارش برف، حیات وحش به مناطق مسکونی اطراف زیستگاهشان نزدیک میشوند. در این شرایط حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حیات وحش همواره از مردم درخواست میکند که مراقب حیات وحش باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با بیان اینکه ادارات حفاظت محیط زیست تمام شهرستانها برای روزهای برفی تجهیز شدند، گفت: این ادارات نقاطی را که ممکن است حیات وحش در زمان برف و یخبندان از زیستگاه خود پایین بیایند را شناسایی میکنند. اگر نیاز باشد علوفه دستی در آن مسیرها قرار داده میشود.
عشوری گفت: گاهی اوقات هم برای پرندگان در مناطقی که برف همه زمین را پوشانده، دانه پاشیده میشود. وی تصریح کرد: در روزهای برفی و یخبندان به علت کم شدن غذا، حیات وحش بیشتر به سمت مناطق مسکونی میآیند. بنابراین از مردم درخواست میکنیم به آنها آزار و آسیب نرسانند. تا حد امکان غذای دستی به آنها ندهند. اگر هم میخواهند کمکی کنند با هماهنگی محیط زیست و محیطبانان باشد. آنها راهنمایی میکنند که چه کار کنند. در واقع در این روزها مردم باید هوای حیات وحش را داشته باشند تا روزهای برفی و یخبندان سپری شود.
مخاطره در امنیت حیوانات
وی افزود: زمانی که روزهای برفی حیات وحش از زیستگاه خود پایین و به سمت مناطق مسکونی میآیند، عدهای از سر دلسوزی در مسیر تردد آنها غذای زیادی میریزند. این کار درستی نیست چون حیات وحش عادت میکند. به گمانش همیشه در این منطقه غذا وجود دارد. از این رو زمانی که هوا مناسب شد هم از سر عادت و برای دست یافتن به غذا دوباره به اطراف مناطق مسکونی میآیند. این موضوع برای امنیت آنها اصلا خوب نیست.
مدیرکل حفاظت محیطزیست گیلان خاطرنشان کرد: بهتر است مردم قبل از اینکه بخواهند کاری انجام دهند با محیطبانان و ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانها هماهنگ باشند. اگر هم قرار است کمکی شود و یا در این راستا پویشی شکل گیرد، حتما محیط بانان یگان حفاظت محیط زیست و ادارات شهرستانی مردم را مطلع میکنند. راههای اصولی اجرا را به آنها میگویند تا هم حیات وحش و هم مردم آسیب نبینند.
عشوری افزود: در روزهای برفی معمولا گونههای مختلفی از جمله مرال، کل، بز و حتی گوشتخوارانی مانند پلنگ، خرس، روباه، گرگ و شغال به مناطق مسکونی نزدیک میشوند. وحشی بودن خوی طبیعی حیات وحش است پس مراقب خود و آنها باشیم.
ایسنا