جهان کی تمام میشود؟!

دانشمندان میگویند پایان جهان خیلی زودتر از چیزی که تصور میکردیم اتفاق میافتد، هرچند هنوز میلیاردها میلیارد سال فرصت داریم!
به گزارش سرویس اخبار علم و فناوری درلحظه، در سال ۱۹۷۵، استیون هاوکینگ، فیزیکدان معروف، نظریهای داد که باور رایج زمان خود را به چالش کشید. تا پیش از آن، همه فکر میکردند هیچچیزی نمیتواند از سیاهچالهها خارج شود. اما هاوکینگ گفت: ممکن است ذراتی از لبه سیاهچاله بیرون بیایند و این فرایند بهمرور باعث نابودی خود سیاهچاله شود. این پدیده با نام تابش هاوکینگ شناخته میشود.
به نقل از دیجیاتو، حالا گروهی از دانشمندان هلندی در دانشگاه رادبود بر اساس همین نظریه هاوکینگ به کشفی بزرگ دست یافتهاند. آنها معتقدند جهان ما سریعتر از چیزی که قبلاً تصور میکردیم در حال فروپاشی است.
براساس این پژوهش جدید، عمر جهان حدود یک “کویینویجینتیلیون” سال است؛ یعنی عددی با یک و ۷۸ صفر جلوی آن! شاید این عدد همچنان خیلی بزرگ به نظر برسد، اما خیلی کمتر از تخمین قبلی است که میگفت جهان تا ۱۰ به توان ۱۱۰۰ سال دیگر هم دوام میآورد!
پایان جهان چگونه رقم میخورد؟
به گفته پژوهشگران، تابش هاوکینگ تنها مخصوص سیاهچالهها نیست؛ بلکه اجرام دیگری مانند ستارههای نوترونی و کوتولههای سفید هم به مرور زمان از بین میروند. این اجرام، مرحله پایانی زندگی ستارهها هستند و به گفته تیم تحقیقاتی، روزی میرسد که همین ستارگان نیز از درون تهی میشوند و منفجر میگردند.
هاینو فالکه، استاد فیزیک نجومی و از نویسندگان این تحقیق، گفته است:
«مطالعات قبلی، تابش هاوکینگ را در نظر نگرفته بودند و به همین دلیل، عمر جهان را خیلی بیشتر از واقعیت تخمین زده بودند.»
بهعبارت دیگر، وقتی آخرین ستارگان کهکشانی خاموش شوند، میتوان گفت که جهان هم به پایان خود نزدیک شده است.
آیا باید نگران باشیم؟
خوشبختانه، هنوز زمان بسیار زیادی تا آن لحظه باقی مانده و هیچکس از نسل بشر امروز یا حتی میلیونها نسل بعد، قرار نیست با این نابودی روبرو شود. اما این تحقیقات جدید، دیدگاه تازهای به ما میدهد تا بهتر نظریه هاوکینگ را بفهمیم و شاید روزی راز آن را کامل کشف کنیم.
اخبار علم و فناوری