چه کسانی امسال نمیتوانند به حج مشرف شوند؟
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به تشریح تمام محدودیتهای اعزام حجاج به سرزمین وحی پرداخت و گفت: زائران دیالیزی هم برای اولین سال به حج مشرف نمیشوند.
به گزارش سرویس اخبار اجتماعی در لحظه، سید علی مرعشی؛ رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در اواخر اردیبهشت و خرداد ماه عملیات حج آغاز میشود و قبل از اعزام حجاج الزاماتی مثل احراز استطاعت جسمی و روانی حجاج ضروری است.
وی تصریح کرد: 87 هزار و 500 حاجی امسال به حج اعزام میشوند که 3 درصد از این تعداد عوامل اجرایی هستند. هر ساله انجام معاینات قبل از حج و اقدامات درمانی حجاج در عربستان بر عهده مرکز پزشکی است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر ادامه داد: شروع معاینات حجاج از سال 1402 شروع شده است. فرآیند انتخاب پزشکان از سایت مرکز پزشکی شروع و بعد از مصاحبه تعدادی از پزشکان برای انجام معاینات انتخاب شدند. امسال تمام پزشکانی که زائران را معاینه میکنند به حج مشرف میشوند. به ازای هر 600 زائر یک پزشک انتخاب شده تا خدمات بهداشتی و درمانی را ارائه دهند.
مرعشی خاطرنشان کرد: بیش از 1450 زائر بالای 80 سال، 92 نفر زیر 18 سال افراد، 9 هزار و 489 نفر بین 70 تا 80 سال سن دارند. از 82 هزار و 164 نفر ثبت نام شده، 62 هزار و 142 نفر معاینه شده، پرونده 9 هزار 262 نفر در حال بررسی و 9 هزار و 440 نفر معاینه نشدهاند.
وی توضیح داد: 707 نفر از حجاج هم به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شدهاند تا پرونده آنها مورد بررسی قرار بگیرد. 11 هزار و 320 نفر از حجاج مبتلا به دیابت و 16 هزار 870 نفر از حجاج فشار خون دارند.
زائران دیالیزی امسال به حج نمیروند
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت ادامه داد: 3 هزار و 205 نفر بیمار دارای بیماری قلبی و 590 نفر از حجاج دارای بیماری ریوی هستند. زائران دیالیزی هم برای اولین سال به حج مشرف نمیشوند.
مرعشی افزود: تعداد پزشکان حج امسال کاهش پیدا کرده تا حجاج به میزان بیشتری اعزام شوند و صف طولانی حجاج در انتظار کاهش یابد. کادر پزشکی سال قبل 425 نفر بودند که این میزان به 380 نفر کاهش پیدا کرده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت توضیح داد: همانند سال گذشته ارائه خدمات در مکه در پلی کلینیک 65 تختخوابی مجهز و 5 درمانگاه شبانه روزی ارائه میشود. در محلهای اسکان زائران هم مطب 8 ساعته دایر است و داروها با پرواز مستقیم از تهران به عربستان برای حج عمره ارسال میشود.
وی ادامه داد: حج عمره از 3 اردیبهشت آغاز میشود و تا 4 ذی القعده داروها اعزام و تیم پزشکی با زائران اعزام میشود. داروهای حج عمره با زائران ارسال میشود ولی داروهای حج تمتع حجم بیشتر و فرآیند زمان بری دارد که بعد از مجوز عربستان ارسال خواهد شد.
داروهای مورد نیاز حجاج
مرعشی توضیح داد: سرم ها و شربتهای مورد نیاز حجاج از عربستان خریداری میشود. سایر اقلام دارویی خریداری شده و درحال بستهبندی است. براساس مصرف سالهای گذشته و نیاز سنجی انجام شده و فارماکوپه دارویی محموله دارویی ارسال میشود.
به گفته این مقام مسئول, داروهای ممنوعه همانند حج سالهای گذشته است. داروهای خاص بیماران با نسخه انگلیسی همراه حجاج باشند تا در فرودگاه مقصد دچار مشکل نشوند.
وی بیان کرد: واکسن اجباری حج امسال مننژیت است تزریق واکسن کرونا و آنفلوآنزا و تب زرد برای حجاج ایرانی الزامی نیست. این واکسن توسط هلال احمر تهیه و در تمام کشور توزیع شده است. تزریقات باید تا دو هفته قبل از اعزام زائران تزریق شوند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت توضیح داد: معاینه فقط 9 هزار نفر از زائران انجام نشده و به این ترتیب معاینه حدود 90 درصد زائران به اتمام رسیده است. استطاعت جسمی 595 نفر تائید نشده است و میتوانند به پرونده خود اعتراض کنند.
مادران با کودک شیرخوار
مرعشی گفت: براساس نظرات کارشناسان فرهنگستان علوم پزشکی جمع بندی شد که حجاج دیالیزی با توجه به بررسیهای علمی و فقهی به عربستان اعزام نشوند. خانمهایی که کودک شیر خوار زیر 1 سال دارند نیز امسال به دلیل در خطر قرار گرفتن تغذیه نوزاد اعزام نمیشوند.
مرعشی گفت: بیماری آلزایمر، به صورت دقیق توسط پزشکان اعصاب و روان بررسی میشود اما ممکن است که آب و هوا و یا تغییر مکان، بر عود بیماری و یا بروز بیماری تاثیرگذار باشد.
وی گفت: امسال تستهای متنوعی از افراد گرفته میشود. او توضیح داد: تستهای تشخیصی برای هر گروه از حجاج برنامه ریزی شده است. تستهایی برای افراد باسواد و بیسواد که تا حدودی میتواند آلزایمر پنهان را تشخیص دهد نیز گرفته میشود.
مرعشی با اشاره به شناسایی دقیق افراد مصرف کننده مواد مخدر افزود: برای شناسایی این افراد، به صورت دقیق آزمایش و عدم استطاعت افراد صادر میشود. اما در برخی از موارد افراد اصرار به حضور در مناسک حج دارند و آزمایش منفی به مراجع پزشکی ارائه میدهند. در نهایت در فرودگاه اجازه خروج از کشور به آنها داده نمیشود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: امسال کم سنترین حاجی هم یک نوزاد شیرخوار 6 ماهه است که به همراه خانواده 5 نفره به حج اعزام میشوند.
تسنیم